Ouderen hand in hand met RKC-spelers het veld op

Aangepast
Spelers en ouderen samen het veld op Omroep Brabant

Normaal komen de voetballers van RKC Waalwijk hand in hand met een kind het veld op. Maar vanavond kwamen ze, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, op met een oudere naast zich.

De club uit Waalwijk wil zo aandacht vestigen op eenzaamheid onder ouderen. RKC organiseert meer activiteiten om senioren uit hun isolement te halen, schrijft Omroep Brabant.

De ouderen die meededen aan de line-up zijn spelers van de RKC OldStars, mannen op leeftijd die walking voetbal spelen. Twee van hen waren deze week al even op de club om te oefenen met RKC-verdediger Henrico Drost en -keeper Etienne Vaessen.

ronaldomroepbrabant
@ronaldbrabant
Mooie actie van RKC Waalwijk. Niet kinderen maar senioren komen hand in hand het veld op met de spelers. Club wil aandacht vestigen op eenzaamheid onder ouderen. #éénrkc
12 maanden geleden

De ouderen genoten van het evenement.

ronaldomroepbrabant
@ronaldbrabant
‘Heerlijk om mee te maken op mijn oude dag.’ Senioren geven samen met spelers handjes tijdens line-up bij #RKCdor #éénrkc
12 maanden geleden

Volgens het Ouderenfonds zijn er in Nederland ruim 1 miljoen eenzame ouderen, 200.000 van hen krijgen maar één keer per maand bezoek.

STER Reclame