Het shirt van de nieuwe wielerploeg BEAT Cycling Club Wouter Roosenboom

BEAT heeft ambitie: op naar de Tour

time icon Aangepast

BEAT Cycling Club wil groeien en spreidt zijn vleugels vanaf volgend seizoen met een continentaal team ook uit over de weg. De ploeg was al actief op de baan, met vijfvoudig wereldkampioen Theo Bos, olympisch zilveren medaillewinnaar Matthijs Büchli en Roy van den Berg.

"We zijn een club met grote ambities en willen in de toekomst deelnemen aan de Tour de France", zo lichtte initiatiefnemer Geert Broekhuizen toe vanuit het Omnisportcentrrum in Apeldoorn.

Een echte club, met fans

BEAT Cycling Club, dat in november vorig jaar werd opgericht, heeft een andere structuur dan de meeste profwielerploegen. De club wil topsport, breedtesport en wielerfans samenbrengen, wil niet afhankelijk zijn van sponsors, maar een clubstructuur creëren, zoals een voetbal- of hockeyclub, met leden en partners. De oprichting van de wegploeg is een nieuwe stap in de richting van het ideaal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beat Cycling wil naar de Tour
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"We willen niet afhankelijk zijn van de grillen van sponsors, maar het fundament leggen voor een duurzame wielerorganisatie", aldus Broekhuizen.

Invloed voor leden

Leden krijgen invloed op de gang van zaken binnen de club (zoals scouting van renners), bij koersen en ze krijgen toegang tot dezelfde kleding, begeleiding en materialen als de renners. "Fans en wielrenners die dichter bij topsporters willen komen, kunnen zich aansluiten", zegt Broekhuizen.

In een later stadium maakt BEAT Cycling Club meer bekend over de verdere invulling van de ploeg, zoals over de renners, de begeleiding en het wedstrijdprogramma.

STER Reclame