Caroline Garcia
NOS SportAangepast

WTA Finals: Garcia juicht na uitschakeling Halep

Caroline Garcia heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finales van de WTA Finals in Singapore. De Française won in de rode groep met 0-6, 6-3, 7-5 van de al geplaatste Caroline Wozniacki en kreeg vervolgens hulp van Jelina Svitolina.

Svitolina stak Garcia de helpende hand toe door Simona Halep te verslaan. De Roemeense nummer één van de wereld had een zege nodig om ten koste van de Française de halve eindstrijd te bereiken, maar verloor met 3-6, 4-6.

Halve finales

Garcia treft nu Venus Williams, die nummer twee van de witte groep, in de halve eindstrijd. De andere halve eindstrijd gaat tussen Karolina Plisková en Wozniacki.

WTA Finals

Eindstand Rode Groep Punten
1. Caroline Garcia (Fra) 3-4 (4-4)
2. Caroline Wozniacki (Den) 3-4 (5-2)
3. Jelina Svitolina (Oek) 3-2 (3-4)
4. Simona Halep (Roe) 3-2 (2-4)

Wozniacki stond in haar eerste twee partijen maar vier games af en zette die goede lijn aanvankelijk ook voort. Ze speelde tegen Garcia nagenoeg foutloos (maar één onnodige fout) en pakte voor de derde keer dit toernooi een set met 6-0.

Garcia was niet van slag en richtte met haar forehand steeds meer schade aan. Wozniacki raakte geïrriteerd, leek het tij in de derde set toch te keren, maar verloor vanaf 5-3 vier games op rij.

WTA Finals

Eindstand Witte Groep Punten
1. Karolína Plísková (Tsj) 3-4 (4-2)
2. Venus Williams (VS) 3-4 (5-4)
3. Garbiñe Muguruza (VS) 3-2 (2-4)
4. Jelena Ostapenko (Let) 3-2 (3-4)

Svitolina won dit jaar in Toronto en Rome van Halep, maar op Roland Garros ging het ondanks een 6-3, 5-1 voorsprong mis voor de Oekraïense. In Singapore nam Svitolina de touwtjes direct stevig in handen.

Ze domineerde vanaf de baseline,bracht alles terug en zag Halep de fouten maken. De Roemeense bleef vechten en kwam in de tweede set een break voor,maar de opleving was van korte duur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl