'Michael P. verborg lichaam Anne Faber eerst ergens anders'

time icon Aangepast
ANP

De verdachte van de moord op Anne Faber heeft haar lichaam eerst nog op een andere plek verborgen, voordat hij het naar een natuurgebied bij Zeewolde verplaatste. Dat meldt het AD op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

De vrouw raakte vermist op 29 september toen ze een fietstocht maakte. Die leidde haar langs een kliniek in Den Dolder waar zedendelinquent Michael P. zat. De recherche houdt er rekening mee dat P. op de avond van de moord op inbrekerspad was. Hij zou hebben rondgereden op een gestolen scooter. Hoe Anne Faber om het leven is gebracht en waar dat gebeurde, is nog onduidelijk.

Nadat hij het lichaam op een nog onbekende plek had verborgen, besloot hij het later te verplaatsen naar het Nulderpad in Zeewolde, schrijft het AD. Daar werd haar lichaam op 12 oktober gevonden. Het is niet duidelijk waarom of wanneer P. het lichaam naar Zeewolde heeft verplaatst. Mogelijk heeft hij daar de auto voor gebruikt die hij tot zijn beschikking had. In de auto, die door de politie in beslag is genomen, zijn bloedsporen gevonden.

Woensdag maakte het OM bekend dat P. niet alleen van moord of doodslag, maar ook van verkrachting wordt verdacht. Hij zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Dat onderzoek gaat volgens het OM maanden duren. Pas in januari komt de zaak pro forma voor de rechter.

STER Reclame