Het X-gebouw van Hogeschool Windesheim in Zwolle
In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

X-gebouw Windesheim blijft vanwege vloer nog maanden dicht

Het X-gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle blijft nog maanden dicht. De vloerconstructie van het gebouw voldoet niet aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen, bleek uit onderzoek dat Windesheim de afgelopen week heeft laten doen.

De hogeschool besloot zaterdag het X-gebouw uit voorzorg te sluiten, omdat het een vergelijkbare betonvloerconstructie heeft als de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die in mei dit jaar instortte. In het X-gebouw zitten ongeveer 5500 studenten en medewerkers van de domeinen media, business en recht.

Het gebouw gaat pas weer open als de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen zijn gedaan. Mogelijk loopt dat proces uit. Daarom gaat Windesheim er nu vanuit dat het gebouw uiterlijk rond de zomer weer in gebruik genomen kan worden.

Voor de rest van dit schooljaar zoekt de school naar alternatieve huisvesting op en rond de campus.

Saxion Enschede

RTV Oost meldt dat ook Hogeschool Saxion in Enschede een deel van een gebouw sluit. Een eerste analyse geeft geen reden voor ongerustheid over de vleugel van het gebouw Edith Stein, aldus Saxion, maar "om elk risico uit te sluiten" is besloten om het gebouw met tien leslokalen voorlopig niet te gebruiken.

Er komt een onderzoek naar de betonconstructie. Maandag is er een informatiebijeenkomst voor studenten en medewerkers van de hogeschool, waar deskundigen aanwezig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl