In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Dna-onderzoek in zaak-Nicky Verstappen van start

De eerste 1500 mannen krijgen volgende week een oproep vrijwillig dna-materiaal af te staan voor het onderzoek in de zaak-Nicky Verstappen.

Hun wangslijm wordt vergeleken met de sporen die op het lichaam van de vermoorde tiener zijn gevonden in 1998. Dit is de eerste stap in een groot onderzoek om de zaak op te lossen. Begin volgend jaar worden nog eens 15.000 mannen opgeroepen.

De 11-jarige Nicky verdween in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Hij werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gepakt.

Vakantiegangers en wandelaars

Van de mannen die vanaf volgende week worden opgeroepen, is bekend dat zij in 1998 op de Brunssumerheide kwamen. Ze brachten er bijvoorbeeld hun vakantie door of ze kwamen er weleens om te wandelen.

Zij zijn geen verdachte, zegt justitie. Het dna-verwantschapsonderzoek is vooral bedoeld om uit te sluiten dat ze betrokken zijn, schrijft 1Limburg.

Familie van de dader

Begin volgend jaar roepen politie en justitie 15.000 Limburgse mannen op voor een vrijwillig dna-verwantschapsonderzoek. Daarmee wordt gezocht naar familie van de dader.

Tot nu is het gevonden genetisch materiaal vergeleken met 260.000 profielen in de landelijke dna-databank. Daarin wordt het materiaal bewaard van veroordeelden en verdachten in andere strafzaken. Dat heeft geen match opgeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl