'Michael P. ging naar avondschool in Houten'

Aangepast
ANP

Michael P., de man die verdacht wordt van de moord op Anne Faber, volgde een hovenierscursus aan een avondschool in Houten. De Telegraaf schrijft dat de school, het Wellantcollege, niets wist van zijn achtergrond.

Hij volgde de opleiding terwijl hij verbleef in een psychiatrische kliniek in Den Dolder, waar hij bezig was met zijn terugkeer in de maatschappij. Hij had daarvoor een straf uitgezeten voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes.

Op het Wellantcollege is volgens De Telegraaf met verbijstering gereageerd op het nieuws over hun leerling. Een woordvoerder van de school zegt tegen de NOS dat er is gesproken met de andere cursisten van de avondopleiding.

Reïntegratie

Het college zegt niet te kunnen beoordelen of er fouten zijn gemaakt bij het verlenen van toestemming voor de opleiding van P. "Wij gaan niet op de stoel zitten van een andere professional. Als mensen zich vanuit de reïntegratie inschrijven voor een cursus, is door hun begeleiding beoordeeld dat dat kan."

Gisteren werd bekend dat het OM Michael P. verdenkt van moord of doodslag en van verkrachting. De officieren van justitie hebben gevorderd dat hij wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Het lichaam van Anne Faber werd twee weken geleden op aanwijzing van Michael P. gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Een dna-spoor op haar jas gaf een match met het dna dat P. bij een eerdere veroordeling moest afstaan.

STER Reclame