Lotito bij het bezoek aan de synagoge vanochtend EPA

De Italiaanse voetbalclub Lazio is opnieuw in opspraak geraakt. De voorzitter van de club, Claudio Lotito, bezocht een synagoge in Rome na de rel over Anne Frank-stickers van Lazio-fans. Bij dat bezoek zou hij hebben gesproken van "theater dat er nu eenmaal bijhoort".

Lotito ging langs bij de synagoge omdat Lazio afgelopen week onder vuur kwam te liggen na antisemitische uitingen van supporters. Tegen de pers zei hij dat de club aan een nieuwe campagne tegen antisemitisme werkt. Maar in de synagoge zou Lotito tegen omstanders hebben gezegd dat het bezoek hem was opgelegd.

De voorzitter spreekt de beschuldigingen tegen en wil mensen die volhouden dat hij deze uitlatingen heeft gedaan voor de rechter slepen. Wat tegen hem spreekt is dat de Romeinse krant Il Messaggero na het bezoek een opname publiceerde waarop hij het inderdaad over een theaterstukje lijkt te hebben.

Woedend

De Joodse gemeenschap in Rome heeft woedend gereageerd op de woorden die de voorzitter zou hebben gesproken. Een krans die Lotito bij zijn bezoek bij de synagoge legde, is in het water gegooid.

De vraag is nu hoe de Italiaanse voetbalbond en autoriteiten op de woorden van Lotito zullen reageren. Premier Gentiloni noemde de stickers en leuzen van de Lazio-supporters onacceptabel. De voetbalbond en Italiaanse politie zijn een onderzoek gestart naar de uitingen.

STER reclame