Joeri Verlinden
NOS SportAangepast

Verlinden niet in nationale selectie, maar toch naar EK kortebaan

Zwemmer Joeri Verlinden is door hoofdcoach Marcel Wouda toch opgenomen in de selectie voor de EK kortebaan, die half december in Kopenhagen worden gehouden.

Verlinden had op drie afstanden al wel voldaan aan de limiet, maar maakt geen deel meer uit van de nationale selectie, omdat hij volgens Wouda 'niet voldoet aan de prestatiecriteria'.

Volgens NOS-zwemverslaggever Edwin Cornelissen is het niet gek dat Verlinden is opgenomen in de selectie. "Hij heeft die limieten op eigen kracht gezwommen. Het had me verbaasd als Wouda hem thuis zou laten, want hij heeft laten zien dat hij thuishoort op een EK."

Knipping ontbreekt ondanks behaalde limiet

Arjan Knipping ontbreekt wel in de selectie. "Hij werd op de 400 meter wisselslag gediskwalificeerd vanwege een verkeerde beenslag", zegt Cornelissen. "Een finaleplek kon hij daardoor vergeten, maar de organisatie bood hem nog een kans (in de vorm van een time trial) aan om toch een limiet te kunnen zwemmen. Dat lukte hem, Knipping was heel blij dat het hem gelukt was."

André Cats, technisch directeur van de KNZB, legt uit waarom Knipping niet is geselecteerd. "Die time trial is hem door de jury van de Swim Cup aangeboden, maar in de criteria van de zwembond staat dat we time trials niet in overweging nemen."

Cornelissen zet daar zijn vraagtekens bij. "Je zou zeggen dat een tijd van een zwemmer die aantoont dat hij daarmee EK-waardig is, leidend moet zijn voor een technisch directeur."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl