In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

André Rieu vecht kinderarbeidboete aan

Het productiebedrijf van muzikant André Rieu legt zich niet neer bij een boete van ruim een ton vanwege kinderarbeid. Rieu is naar de rechter gestapt om de boete aan te vechten.

In de zomer van 2015 gaf de muzikant zeven concerten op het Vrijthof in Maastricht. Daarbij traden twaalf minderjarigen van een muziekgezelschap van de Roemeense panfluitvirtuoos Gheorghe Zamfir tot middernacht op. Maar van de inspectie mogen minderjarigen na 23.00 uur niet meer optreden.

De Inspectie SZW legde Rieu daarom een boete van 233.000 euro op. Die werd later nog gehalveerd na een bezwaar door het productiebedrijf van de muzikant. Maar Rieu weigert zich bij de boete neer te leggen.

Zijn advocaat zei vandaag tegen de rechter dat niet Rieu maar de Roemeen Zamfir verantwoordelijk is voor de kinderen. Daar is de arbeidsinspectie het niet mee eens: op het podium in Maastricht was er maar één de baas, en dat was Rieu, aldus de inspectie.

Rieu vindt daarnaast de boete te hoog. Hij vindt dat het bedrag veel lager moet zijn omdat de overtreding pas bij het zevende en laatste optreden van die zomer werd geconstateerd. De rechtbank doet over zes weken uitspraak, meldt 1Limburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl