NOS Voetbal Aangepast

Martens en Wiegman dromen hardop van FIFA-prijs

Ze werd eind augustus al in een adem genoemd met Cristiano Ronaldo en dat zou vanavond zomaar weer kunnen gebeuren voor Lieke Martens. In Londen worden namelijk de FIFA-prijzen uitgereikt voor onder meer beste voetballer, beste voetbalster en beste coaches van het afgelopen jaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wiegman en Martens: FIFA-prijs zou mooie beloning zijn
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Martens is, samen met de Amerikaanse Carli Lloyd en de Venezolaanse Deyna Castellanos, genomineerd. "Het is een mooie en spannende dag", vertelt de 24-jarige speelster die dit seizoen een droomtransfer maakte naar FC Barcelona.

Droomjaar

Daarnaast won Martens met Nederland het EK voetbal, werd ze uitgeroepen tot speelster van het toernooi én uitgeroepen tot Europees voetbalster van het jaar.

"Ongelooflijk. Het is nu al een jaar om nooit meer te vergeten. Ik heb er hard voor gewerkt, dus dit betekent heel veel. Dit zijn de dingen waar je van droomt. En wie weet worden Sarina Wiegman en ik nu extra beloond."

Sarina Wiegman met de trofee van het EK voetbal AFP

Wiegman is namelijk een van de genomineerden voor beste coach van een vrouwenelftal. "Zij moet het worden en natuurlijk hoop ik op ons allebei", aldus Martens. "Dat zou heel mooi zijn voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Sarina is van grote klasse en echt een goede coach."

De 47-jarige Wiegman staat op de nominatielijst met de Deense bondscoach Nils Nielsen en Gérard Precheur, die met Olympique Lyon de Champions League won. "Het is een enorme waardering", vertelt Wiegman. "Voor mij persoonlijk, maar het zegt ook iets over de zomer en hoe wij met z'n allen hebben gewerkt."

Overigens kunnen Wiegman en Martens de uitreiking in Londen niet persoonlijk bijwonen, omdat ze in voorbereiding zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen van dinsdag.

STER reclame