NOS SportAangepast

Vermoeide Puts wil er straks op EK kortebaan weer staan

Jesse Puts is een zwemmer om rekening mee te houden sinds zijn wereldtitel vorig jaar op de 50 meter vrije slag. De zwemwereld kijkt nu naar de Utrechter, in plaats van andersom. De concurrentie komt bij de EK kortebaan uit eigen land.

Vermoeide Puts wil bij de EK kortebaan weer presteren

Landgenoten Nyls Korstanje en Tom de Boer zijn geduchte tegenstanders voor de 23-jarige Puts. "Concurrentie, daar kick ik op", zegt Puts dit weekend tijdens de Swim Cup in Amsterdam. "Ik wil graag tegen gasten racen die super hard zwemmen. Tom is daar zeker een van. We zijn een jaar of vijf goede vrienden, maar dat neemt niet weg dat ik gewoon wil winnen."

Het trio treft elkaar in het Amsterdamse bad op de 50 meter vrije slag en het is Korstanje die met de winst aan de haal gaat. Dat deert de vermoeide Puts echter niet. Hij is op basis van eerdere prestaties al zeker van de EK in Kopenhagen, waardoor de Swim Cup van ondergeschikt belang is.

Swim Cup als training

"Ik gebruik deze wedstrijd als trainingswedstrijd, maar dat is soms wel moeilijk. Het liefst wil ik PR's zwemmen", geeft Puts toe. "Omdat ik al geplaatst was voor de EK, ben ik doorgegaan met trainen en had het geen nut om uit te rusten en te taperen (niet voluit gaan, red.)."

Puts hoopt zich bij de EK kortebaan (van 13 tot en met 17 december) te revancheren voor zijn teleurstellende WK langebaan eerder dit jaar in Boedapest, waar hij op de 50 meter niet eens door de series kwam.

"Ik heb die race niet vaak teruggekeken, want het was gewoon slecht", denkt Puts terug aan het toernooi van afgelopen zomer. "Ik heb vaker ups en down gehad. Nu is het zaak om de weg weer omhoog te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl