NOS WielrennenAangepast

Groenewegen sprint naar ritzege in Ronde van Guangxi

Dylan Groenewegen heeft de vijfde rit in de Ronde van Guangxi gewonnen. Na 212 kilometer koers van Luizhou naar Guilin won de renner van Lotto-Jumbo de massasprint.

Groenewegen troefde Fernando Gaviria (QuickStep), winnaar van de eerste drie etappes, en Magnus Cort Nielsen (Orica), nipt af.

Vluchtpogingen bleven in de eerste anderhalf uur geen lang leven beschoren. Na 65 kilometer lukte het Daniel Oss, Fabricio Ferrari en William Clarke wel om weg te komen.

Het trio pakte een maximale voorsprong van 5.30, maar werd net voor de vierde klim van de dag (Jinzhu Hill, een klim van de eerste categorie) op 25 kilometer van de streep weer ingelopen.

Groenewegen laat problemen achter zich

Groenewegen was zichtbaar opgelucht dat hij nu de ritwinst pakte: "De eerste etappe had ik wat problemen met mijn fiets en in de volgende etappes maakte ik wat fouten. Daar word je op dit niveau op afgestraft, maar vandaag ging het wel goed".

Groenewegen: brede boulevards maken sprinten lastig

De Amsterdammer vindt het sprinten in China lastig. "Het is heel wat anders. In de Europese koersen heb je een smallere aankomst en dan breekt het van te voren. De aankomsten zijn hier zo breed, dat iedereen kan komen wanneer hij wil. Alleen ben je dan vaak te vroeg. Dat is lastig door te krijgen, vandaag ging dat beter."

Wellens behoudt leiderstrui

De Belg Tim Wellens pakte onderweg twee seconden bonificatie en heeft nu zes seconden voorsprong op Bauke Mollema (Trek). Dinsdag wordt de laatste etappe verreden. Een rit met op enkele tientallen kilometers van de aankomst een heuvel van 300 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl