In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Grensrechter geschopt en geslagen bij wedstrijd, KNVB wil streng optreden

De KNVB heeft hard optreden aangekondigd tegen spelers van de Drentse club VV Tiendeveen. Drie spelers van de thuisploeg vielen gisteren tijdens de wedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen de grensrechter aan. Hij werd tegen de vlakte geslagen en vervolgens tegen zijn hoofd geschopt.

De drie mannen draaiden door toen ze met 3-1 achter kwamen. De trainer van de ploeg uit Assen zegt dat de grensrechter spelers uit elkaar probeerde halen. "Er ontstond wat duw- en trekwerk bij onze achterlijn. Toen sloeg de vlam in de pan en dat resulteerde in onze grensrechter op de grond."

Geen straf voor hele ploeg

De KNVB noemt op RTV Drenthe het voorval verschrikkelijk en ontoelaatbaar. Er komt een strafvoorstel, dat volgende week wordt voorgelegd aan de drie spelers.

Omdat de namen bekend zijn, wordt waarschijnlijk niet het hele team van VV Tiendeveen gestraft. "Er is zowel met de clubs gesproken, als met scheidsrechter en assistent. Ze waren erg geschrokken en we hebben advies gegeven waar nodig."

Het duel in de vierde klasse werd gestaakt na de mishandeling. De grensrechter moest naar de huisartsenpost. Hij was gewond aan zijn achterhoofd. Via Achilles laat hij weten dat het fysiek goed met hem gaat, maar dat hij er doorheen zit. Hij gaat aangifte doen.

Advertentie via Ster.nl