Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem vieren de 2-0

AZ klopt Utrecht en verdringt Domstedelingen uit subtop

AZ heeft FC Utrecht uit de subtop van de eredivisie verdrongen. De Alkmaarders wonnen thuis met 3-0 van de ploeg uit de Domstad en bezetten daardoor de voorlopige vijfde plaats. Utrecht staat nu negende.

Na drie wedstrijden zonder overwinningen kon AZ weer eens drie punten bijschrijven. Tegen Utrecht kwam de zege geen moment echt in gevaar.

Droog schot

De 19-jarige Teun Koopmeiners bracht met een droog schot van twintig meter AZ aan de leiding. Daarvoor was de thuisploeg al dicht bij een treffer met kansen voor Guus Til en Joris van Overeem.

Teun Koopmeiners, Wout Weghorst en Pantelis Hatzidiakos vieren de 1-0
    De supporters kunnen weer juichen in Alkmaar
    Wout Weghorst met een kans
    Zorgen bij Utrecht-trainer Erik ten Hag

Utrecht liet erg weinig zien, maar uit het niets was het met een kopbal op de lat van Lukas Görtler toch dicht bij de 1-1. Voor rust trof AZ ook de lat na een knal van Alireza Jahanbakhsh.

In de tweede helft bleef AZ de betere. Wout Weghorst raakte de paal en op aangeven van back Thomas Ouwejan zette Jahanbakhsh de 2-0 op het scordebord. Van Overeem tilde met buitenkant voet de score naar 3-0.