Garbiñe Muguruza slaat ballen het publiek in na haar overwinning
NOS SportAangepast

Muguruza en Plisková openen WTA Finals met winst

Karolina Plisková en Garbiñe Muguruza hebben hun eerste wedstrijden bij de WTA Finals, het officieuze WK, gewonnen. De Tsjechische versloeg in Singapore Venus Williams (6-2, 6-2) en de Spaanse klopte Jelena Ostapenko (6-3, 6-4).

Wimbledon-winnares Muguruza was in haar partij minder slordig dan Ostapenko, de Letse winnares van Roland Garros. Ostapenko maakte 25 onnodige fouten, elf meer dan de Spaanse.

Toch ging het nog bijna mis voor Muguruza met de winst in zicht. De Spaanse stond in de tweede set met 5-1 voor en zag haar opponente terugkomen tot 5-4.

In de tiende game liet Muguruza vervolgens eerst nog twee matchpoints liggen, maar ze kreeg hulp van Ostapenko, die haar eigen glazen ingooide met twee afzwaaiers.

Plisková domineert Williams

De 25-jarige Plisková domineerde in haar partij tegen Williams met harde slagen vanaf de baseline. De twaalf jaar oudere Amerikaanse, die de WTA Finals in 2008 won, wist zich zelden onder de druk uit te spelen.

​Karolina Plisková is blij met haar zege op Venus Williams

De Tsjechische was goed voor 25 winners en maar twaalf onnodige fouten. De balans bij Williams was negatief (16 om 19).

Williams bleef wel knokken voor ieder punt. Ze kwam in de achtste game van de tweede set op eigen service met 0-40 achter, werkte de matchpoints nog weg, maar capituleerde alsnog op nummer vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl