Tim Wellens
NOS WielrennenAangepast

Wellens troeft Mollema af en pakt leiderstrui in Guangxi

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft in de vierde rit van de Ronde van Guangxi de macht gegrepen. De Belg klopte na 151 kilometer Bauke Mollema in de sprint bergop en reed Fernando Gaviria uit de leiderstrui. Mollema staat tweede in het klassement op vier tellen van Wellens.

Lennard Hofstede Sunweb) en Victor Campenaerts (Lotto-Jumbo) maakten deel uit van de kopgroep van de dag. Campenaerts werd vlak voor de slotklim als laatste teruggepakt.

Mollema kon op de slotklim van vier kilometer naar Nongla als enige mee met Wellens, maar was kansloos in de sprint. De Ronde van Guangxi eindigt dinsdag.

Seizoen Kelderman eindigt met armblessure

Vlak voor de slotklim kwam Wilco Kelderman ten val. Hij liep in zijn laatste koers van het seizoen een open wond aan zijn arm op, die in het ziekenhuis moest worden gehecht.

"Na thuiskomst zal er nog nader onderzoek volgen", liet ploegarts Anko Boelens weten. "Een blessure van deze aard is na een week of twee genezen."

Kelderman had eerder dit jaar al pech toen hij de Ronde van Italië na een aanrijding met een stilstaande motor moest verlaten. Daarbij brak hij een vinger. Dat was Kelderman eerder in het seizoen in de Strade Bianche ook al overkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl