NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 22/10: Martin Garrix wint en bijeenkomst in Den Dolder

Goedemorgen! De gemeente Zeist organiseert in Den Dolder informatiebijeenkomsten voor inwoners en winkeliers naar aanleiding van de dood van Anne Faber. En Martin Garrix is wederom verkozen tot populairste dj ter wereld.

Voor wie vandaag naar buiten gaat: vergeet je paraplu niet, want in het hele land kan regen vallen. Met maximaal 12 graden is het een stuk kouder dan de afgelopen dagen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

• Vandaag en morgen zijn in Den Dolder informatiebijeenkomsten naar aanleiding van de onrust over de dood van Anne Faber. Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij haar dood, zat in een psychiatrische kliniek in het dorp. Sindsdien zijn er enkele incidenten geweest, waarna de beveiliging van de kliniek is aangescherpt.

• In Italië is in twee regio's in het noorden een referendum over meer zeggenschap: in Lombardije en in Veneto. Voorstanders van meer autonomie willen bijvoorbeeld zelf belasting kunnen innen.

• In de eredivisie zijn vandaag vier wedstrijden, waaronder de Klassieker: Feyenoord-Ajax. Koploper PSV speelt thuis tegen Heracles.

• Japan gaat naar de stembus voor vervroegde verkiezingen. Premier Abe schreef ze uit omdat hij op dit moment populairder is dan in lange tijd het geval was. En dat komt door zijn harde opstelling tegen Noord-Korea.

Wat heb je gemist?

De Nederlander Martin Garrix is voor het tweede jaar op rij verkozen tot populairste dj ter wereld. De 21-jarige dj uit Amstelveen kreeg de prijs op het dancefestival AMF in de Amsterdam Arena. Meer dan een miljoen mensen stemden bij de verkiezing van het Britse tijdschrift DJ Mag online op hun favoriete dj.

Ander nieuws uit de nacht:

- Dertien politiemensen gedood bij aanval in Niger: "Ze hadden raketwerpers en machinegeweren", zeggen veiligheidsdiensten tegen persbureau Reuters.

- Verstappen: een van slechtste kwalificaties dit seizoen. De zesde plaats in de kwalificatie van de GP van de Verenigde Staten viel hem vies tegen. De race is vanavond om 21.00 uur.

- Arrestatiebevel voor Kroatische retailmagnaat: de 66-jarige Ivica Todoric, oprichter van 's lands grootste retailorganisatie Agrokor, wordt verdacht van onder meer boekhoudfraude.

En dan nog dit:

Geen drie of vier, maar vijf ex-presidenten van de VS stonden samen op het podium. Dat was bij een benefietconcert voor de slachtoffers van de orkanen Harvey, Irma en Maria. Het is voor het eerst sinds 2013 dat alle nog levende ex-presidenten in het openbaar verschenen. Dat zijn momenteel: Obama, Clinton, Carter, George Bush senior en junior.

Jimmy Carter, George Bush sr., George Bush jr., Bill Clinton en Barack Obama

Het optreden leverde omgerekend ruim 26 miljoen euro op.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl