Sparta-speler Robert Muhren (r) in duel met Jordy de Wijs (Excelsior)

Excelsior pakt eindelijk punt voor eigen publiek

De Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta is in 1-1 geëindigd. Excelsior pakte daarmee, na tien punten op vreemde bodem, het eerste punt in eigen huis.

De eerste helft bood veel strijd op het middenveld, maar weinig actie voor beide doelen. Ryan Koolwijk kopte namens Excelsior over, aan de overkant werd een schot van Deroy Duarte gekraakt.

Net voor rust omspeelde Spartaan Robert Mühren Ogmundur Kristinsson, maar de IJslandse doelman van Excelsior was net op tijd terug op zijn post.

Doelpunten na rust

Milan Massop maakte tien minuten na rust wat gelukkig via de voet van Sander Fischer 1-0. Mühren mikte daarop vanuit de aftrap rakelings voorlangs. Sparta miste stootkracht, maar gaf alles en kreeg door een rake vrije trap van Craig Goodwin (1-1) toch loon naar werken.

Schwalbe

Ryan Koolwijk ontsnapte in de slotfase aan strafschop toen hij Ryan Sanusi leek te vloeren. "Het was een schwalbe, dat heb ik geprobeerd de scheidsrechter duidelijk te maken. Die was scherp, want hij zag er geen strafschop in. Dan had hij Sanusi geel moeten geven."

Koolwijk kreeg het vervolgens aan de stok met Spartaan Loris Brogno. "Hij bemoeide zich ermee. Ik probeerde hem weg te duwen en hij greep me bij mijn ballen"', aldus de boze Koolwijk.