Bram van Polen viert zijn goal

PEC Zwolle in elk geval een dag tweede na zege bij NAC

De uitstekende seizoensstart van PEC Zwolle heeft in Breda een passend vervolg gekregen. De ploeg van coach John van 't Schip won bij NAC met 2-0 en staat in elk geval voor één dag tweede in de eredivisie.

Voor rust viel er lange tijd bijzonder weinig te genieten. De thuisclub was weliswaar iets beter, maar werd nimmer gevaarlijk. Namens PEC deed Younes Namli af en toe iets leuks. Een keer zag hij zijn inzet via de billen van Menno Koch op de paal belanden.

Van Polen: volgens mij was het een schwalbe

Diezelfde Koch kon pal voor rust de bal simpel uitverdedigen, maar verloor de bal en raakte vervolgens Mustafa Saymak licht aan. Arbiter Martin van den Kerkhof wees naar de stip en Bram van Polen scoorde.

Van Polen gaf na afloop toe dat de strafschop wel heel overdreven was. "Volgens mij was het een schwalbe. Saymak gaf zelf aan dat hij maar heel licht werd geraakt." Zijn trainer John van 't Schip vond het een mooie meevaller. "De strafschop was een belangrijk moment, maar we hebben verdiend gewonnen. Als je realistisch bent, had niemand dit voor het seizoen gedacht", gaf hij aan over de tweede plaats.

Veilig

De tweede helft begon heel anders dan de eerste. Na vijftien tellen lag de bal al in het Zwolse doel. Angelino schoof de bal binnen, maar stond net aan buitenspel. Niet veel later miste Thierry Ambrose een dot van een kans.

Dat laatste overkwam Piotr Parzyszek (goede redding op een kopbal) en Mustafa Saymak (schot op de paal) namens PEC. De tweede kans van Saymak was echter wel raak, waardoor de punten én de tweede plaats veiliggesteld waren.

Dubieus

Trainer Stijn Vreven van NAC Breda was boos over het cruciale moment in de wedstrijd: de strafschop. "De strafschop is ongelooflijk dubieus maar een speler mag op dit niveau niet in zo'n situatie komen dat de scheidsrechter de kans krijgt om de strafschop te geven."