Max Verstappen bij de GP van Amerika in Austin
NOS Sport

Hamilton opnieuw snel in training, nog werk voor Verstappen

Lewis Hamilton heeft zaterdag op het circuit van Austin de lijn van zijn eerste trainingsdag voor de GP van de Verenigde Staten doorgetrokken. De Brit was met zijn Mercedes ook in de derde en laatste vrije training de snelste.

Verstappen vijfde

Het gat met concurrent Sebastian Vettel (Ferrari) was miniem. Max Verstappen noteerde in de Red Bull met een nieuwe motor de vijfde tijd.

Verstappen schoot in de derde training even van de baan. "Ik verloor grip aan de achterkant van de wagen. De banden waren heel koud in de bocht", gaf hij aan.

Nieuw chassis

Hamilton was met 1.34,478 iets sneller dan op de openingsdag, toen hij 1.34,668 als beste tijd neerzette. Vettel bleef zaterdag aardig in het spoor van de Brit met 1.34,570. De Ferrari van de Duitser kreeg een nieuw chassis. Valtteri Bottas (derde, 1.34,692) en Kimi Räikkönen (vierde, 1.34,755) gaven duidelijk meer toe op Hamilton.

Tijdens de training werd duidelijk dat Verstappen zondag bij de race in de achterhoede begint. Red Bull wisselde voor de derde training de motor van zijn bolide, waarvoor hij een gridstraf van vijftien plaatsen kreeg opgelegd.

Verstappen had al aangegeven daar in Austin geen moeite mee te hebben. Op het Amerikaanse circuit is voldoende ruimte om in te halen. En er is kans op regen tijdens de race.

Meer straffen

Verstappen is overigens niet de enige die wordt teruggezet. Er zijn meerdere coureurs die door aanpassingen een straf kunnen verwachten. De kwalificatie is Austin begint vanavond om 23.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl