Honderden mensen lopen mee in stille tocht voor Djamila (12)

Aangepast
Stille tocht in Hoogeveen PERSBUREAU METER

Honderden mensen hebben vanavond in Hoogeveen meegelopen in een stille tocht voor de twaalfjarige Djamila. Het nieuws over het om het leven gebrachte meisje veroorzaakte een schok in Hoogeveen en omgeving.

Zaterdagavond werd een 46-jarige man opgepakt toen hij zich met de levenloze Djamila bij het politiebureau in Assen meldde. Haar lichaam lag in zijn auto. De man werd meteen aangehouden. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

Volgens lokale media is hij de stiefvader van het meisje, maar de politie houdt het erop dat hij een bekende is van de moeder en het meisje.

Stille tocht

Vanavond verzamelden zich honderden mensen bij basisschool Het Palet, waar Djamila op school heeft gezeten. Velen hielden zelfgemaakte vlinders vast. Naast haar ouders en broertje was ook burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen bij de herdenking aanwezig. Hij sprak zijn medeleven uit.

De tocht eindigde bij middelbare school RSG Wolfsbos, waar Djamila sinds zes weken op zat. In de aula van de school werden bloemen gelegd.