Dode bij bevrijdingspoging Limburg was een Fransman

Aangepast
De plek waar Jaouad A. werd neergeschoten ANP

De man die door de politie is doodgeschoten bij een bevrijdingspoging uit de gevangenis van Roermond, is een Franse drugssmokkelaar. Dat melden Franse media.

Het gaat om de 30-jarige Jaouad A. uit Brest, die tot een drugsbende in de havenstad zou behoren. Volgens Franse media is het geen zware crimineel.

De man kwam vorige week om het leven toen hij met twee anderen probeerde met een helikopter een gevangene uit de penitentiaire inrichting in Roermond te bevrijden. De politie wist van te voren van hun plannen en liet de bende in de val lopen.

Oud-Roosteren

De kaping van een helikopter bij Budel mislukte, waarna de politie de groep kapers achtervolgde. Hun Audi werd bij Oud-Roosteren in Limburg tot stilstand gebracht. De drie inzittenden probeerden te voet te vluchten, en daarbij werd Jaouad A. neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Zijn twee mededaders werden gearresteerd.

De topcrimineel die ze wilden bevrijden was Benaouf A., die een van de leiders is in de bende-oorlog die in de Amsterdamse onderwereld wordt uitgevochten. A. is naar aanleiding van de bevrijdingspoging overgebracht naar de zwaar beveiligde inrichting in Vught.

Gisteren arresteerde de politie nog een verdachte in deze zaak. Onduidelijk is wat zijn rol is geweest bij de verijdelde uitbraak in Roermond.

STER Reclame