NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij twee zelfmoordaanslagen Afghanistan

Opnieuw tientallen doden bij zelfmoordaanslagen in Afghanistan

Bij twee zelfmoordaanslagen in Afghanistan zijn vandaag meer dan zeventig mensen omgekomen. Beide aanslagen vonden tijdens het vrijdaggebed plaats en zijn nog niet opgeëist.

In hoofdstad Kabul was de sjiitische Imam Zaman-moskee het doelwit. Minstens 39 mensen kwamen om en zeker 45 personen raakten gewond toen de dader zichzelf opblies. Sjiieten vormen een minderheid in Afghanistan.

Een aanslag op een soennitische moskee in de westelijke Afghaanse provincie Ghor eiste nog eens 33 levens. Een onbekend aantal mensen raakte gewond. Vermoedelijk was een voormalig krijgsheer die door de regering is aangesteld als lokaal commandant het doelwit van de aanslag. Onder de doden zijn zeven van zijn lijfwachten.

Deze week waren er weer veel aanslagen in het land, met zeker 150 doden tot gevolg. Onder hen waren veel politieagenten en militairen.

De Taliban eisen geregeld de verantwoordelijkheid op voor aanslagen waarbij burgers en vaak ook politiemensen om het leven komen.

Ook Islamitische Staat pleegt aanslagen in Afghanistan. In maart kwamen bij een aanslag van IS op een militair ziekenhuis 50 mensen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl