Luchtbeelden van de ontruiming van Fort Oranje
NOS Nieuws

Ontruiming camping Fort Oranje mag ook van Raad van State doorgaan

De sluiting en ontruiming van camping Fort Oranje in Rijsbergen door de gemeente is gegrond. De Raad van State heeft besloten dat de gemeente mag doorgaan met het ontmantelen van de grote camping.

Een aantal bewoners en de eigenaar waren naar de hoogste bestuursrechtelijke instantie gestapt, omdat ze de ontruiming wilden tegenhouden. De ontruiming moet over twee maanden klaar zijn.

De Raad van State vindt de brandveiligheid, de volksgezondheid en de openbare orde zwaarder wegen dan de belangen van de bewoners en de exploitant. Ook vindt de raad het van belang dat bewoners de tijd krijgen om vervangende woonruimte te zoeken en daarbij actief geholpen worden door de gemeente.

Criminaliteit

De gemeente Zundert nam afgelopen juni het beheer van Fort Oranje over. Volgens de gemeente was het een bolwerk van criminaliteit, dat veel overlast voor omwonenden opleverde. Een maand later begon Zundert met het ontruiming van de camping, waarbij caravans werden gesloopt of weggesleept.

Eerder besliste ook de voorzieningenrechter in een kort geding dat er niet genoeg bewijs was dat de gemeente verkeerd handelde en nu vangt de eigenaar dus opnieuw bot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl