PSV
NOS VoetbalAangepast

PSV wil de Klassieker zo veel mogelijk negeren

Omdat Feyenoord en Ajax zondag tegen elkaar spelen, kan PSV die dag bij een thuiszege op Heracles Almelo uitlopen op in ieder geval een van de twee concurrenten. PSV-trainer Phillip Cocu wil zich echter nog niet rijk rekenen.

"Of we de Klassieker gaan kijken? Nou, dat hoeft niet per se", liet hij weten op zijn wekelijkse persconferentie. "We moeten zo min mogelijk met die wedstrijd bezig zijn en zorgen dat we zelf winnen, om zo een goed vervolg te geven aan een goede serie."

Maar helemaal negeren kan Cocu het andere duel niet. "Ik heb de spelers er natuurlijk wel op geattendeerd dat we een stapje kunnen zetten ten opzichte van de concurrentie. En die mogelijkheid moeten we grijpen."

Cocu probeert de Klassieker zoveel mogelijk te negeren

PSV gaat met zeven overwinningen in acht duels aan kop in de eredivisie, met vijf punten voorsprong op Ajax en Feyenoord. Er is veel zelfvertrouwen in Eindhoven, waar de ziekenboeg nagenoeg leeg is. Cocu: "Alleen Steven Bergwijn (knie, red.) is nog een twijfelgeval."

De trainer van de Eindhovenaren is een trots man. "Er stond veel druk op onze seizoenstart. Daarnaast verwacht je ook dat een aantal jongens de ploeg bij de hand gaat nemen en daar zie ik goede ontwikkelingen."

Vooral dat laatste verklaart volgens Cocu het huidige succes. "De spelers kunnen ergens op terugvallen. Ze hebben een goed gevoel gecreëerd en dat moeten we vasthouden. Dat is goed voor ons vertrouwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl