Westbrook leidt Oklahoma's nieuwe supertrio naar klinkende zege

Aangepast
Getty Images

Als MVP van het vorig seizoen én met een salaris van 197 miljoen euro voor de komende zes jaar mag Russell Westbrook zich een van de blikvangers van de NBA mag noemen. Toch ontbreekt op het cv van de sterspeler van Oklahoma City Thunder een belangrijk aspect, een kampioenschap.

Dit seizoen zou dat hiaat eindelijk opgevuld kunnen worden. Nadat Oklahoma zich de afgelopen zomer heeft weten te versterken met de All Star-spelers Carmelo Anthony en Paul George, geldt de ploeg als een belangrijke uitdager van Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers, de twee grootmachten die de voorbije jaren het Amerikaanse basketbal hebben geregeerd.

Eerste wedstrijd, klinkende zege

Westbrooks vurige wens om eindelijk eens de titel naar Oklahoma te halen, werd vannacht kracht bijgezet. Met Anthony en George aan zijn zijde - overgekomen van respectievelijk New York Knicks en Indiana Pacers - leidde Westbrook Oklahoma City Thunder in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen naar een klinkende 105-84 thuiszege op de Knicks.

Westbrook, George en Anthony in actie

Westbrook was ouderwets op dreef met een triple-double van 21 punten, 16 assists en 10 rebounds. Vorig seizoen behaalde hij 42 triple-doubles, een record in de NBA. Maar ook George deed direct van zich spreken en werd topscorer met 28 punten. Anthony kwam tot 22 punten.

Anthony had genoten van Westbrook. "Jullie zijn het hier gewend. Ik stond altijd tegenover hem en nu kan ik profiteren van al zijn kwaliteiten. Ik kijk uit naar dit seizoen en alles wat we kunnen bereiken."

OKC THUNDER
@okcthunder
-Russ: 80th career trip/dbl -PG: 28p -Loud City: 300th straight sellout @budweiserusa Photo of the Night.
1 jaar geleden

Voor George gold hetzelfde. "Het is geweldig. Het spel gaat zo makkelijk met Westbrook in je team. Ik weet gewoon dat ik hier een nog betere speler ga worden."

Westbrook zelf hield zich op de vlakte. "We zijn net begonnen en moeten nog aan elkaar wennen. We blijven druk zetten en als die gasten blijven gaan, wordt het ook voor mij een stuk makkelijker."

STER Reclame