NOS WielrennenAangepast

Teamgevoel drijft 'coachloze' baanrenners naar succes

"Na een voorbereiding zonder coach mogen we hier zeker tevreden mee zijn." Het zijn de veelzeggende woorden van Harrie Lavreysen, nadat hij met Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli brons heeft veroverd op de teamsprint bij de EK baanwielrennen.

'Na voorbereiding zonder coach blij met brons'

De bronzen plak van het trio is een schouderklop waard. De baanrenners kwamen na het opstappen van René Wolff in april zonder bondscoach te zitten en moesten daarna met veel improvisatie hun trainingsprogramma opstellen. Pas halverwege augustus kwam in de persoon van de Duitser Bill Huck een nieuwe bondscoach.

Teamgevoel

"Ik ben sinds april nog een beetje door René begeleid", zegt Lavreysen, die dit jaar bij de WK in Hongkong nog zilver won op de sprint en teamsprint. "We hebben de hele zomer flink getraind, alleen zonder begeleiding."

Naast de mannenploeg haalde ook de vrouwensprintploeg een bronzen medaille op. "Ik denk dat we elkaar de afgelopen zomer goed hebben gecoacht", verklaart Lavreysen, die vrijdag op de sprint weer in actie komt, het succes. "Dat was goed voor het teamgevoel. We hebben veel kunnen trainen en dat helpt ons zeker."

'Eigen hersens gebruiken'

Shanne Braspennincx, die met de vrouwenploeg brons veroverde, kon de afgelopen maanden op eigen benen staan en maakte naar eigen zeggen van de nood een deugd. "Ik vond het eigenlijk wel leuk om zelf aan de gang te gaan, je eigen hersens gebruiken", legt ze uit.

"Kijken wat je wil bereiken en ook nog een beetje feedback krijgen van mijn oude coach, René Wolff. Dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt."

Braspennincx tevreden met brons ondanks 'hectisch' begin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl