Ronald Koeman
NOS VoetbalAangepast

Verliezende Koeman sneert naar Nijhuis en 'beschermt' Klaassen

Ronald Koeman beleefde, voor de zoveelste keer dit seizoen, een avond om snel te vergeten. In eigen huis werd Everton met 2-1 verslagen door Olympique Lyon en Koeman, die Davy Klaassen naar de kant haalde, maakte langs de zijlijn een wat gefrustreerde indruk.

Koeman, voor de verandering gekleed in een trainingspak, ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij landgenoot Bas Nijhuis. Tijdens de wedstrijd was de trainer al veelvuldig hoofdschuddend of druk gebarend te zien.

"In de tweede helft speelden we goed, maar we hadden een gebrek aan geluk", zei Koeman. "Wat we vanavond misten? Goals... We kennen onze situatie en hebben het geluk niet aan onze zijde."

Ronald Koeman klaagt na de wedstrijd bij Bas Nijhuis

Nijhuis liet op Goodison Park veel toe en dat zorgde voor een harde wedstrijd. Halverwege de tweede helft was er een opstootje, waarbij er zelfs klappen vielen.

Ashley Williams, de maker van de 1-1, was met een duw debet aan de vechtpartij. "Ik snap zijn frustratie wel. Als je ziet hoeveel Nijhuis toeliet, qua overtredingen en tijdrekken", deelde Koeman een sneer uit aan Nijhuis.

Klaassen

Davy Klaassen bleef in de rust in de kleedkamer achter. "Ik wilde de speler beschermen, want hij heeft een gebrek aan vertrouwen", aldus Koeman, wiens aankopen nog niet erg succesvol zijn. "Sommigen hebben moeite zich aan te passen."

Everton gaat zware dagen tegemoet: zondag treft het Arsenal en drie dagen later gaat het in het kader van de League Cup op bezoek bij Chelsea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl