ANP
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Regio Dordrecht bedenkt oplossing voor tarievenoorlog jeugdzorg

De gemeenten in de regio Dordrecht gaan volgend jaar de tarieven voor de jeugdzorg onder de loep nemen. Als blijkt dat de tarieven omhoog moeten, gaan de gemeenten ook meer betalen. Daarmee is de jeugdhulp in die regio voorlopig veiliggesteld.

Sinds een paar jaar moeten gemeenten de jeugdzorg betalen. Op verschillende plaatsen in het land klagen jeugdzorginstellingen dat gemeenten niet genoeg willen betalen voor specialistische zorg als kinder- en jeugdpsychiatrie en opvoedpoli. Daardoor komen de instellingen in geldnood, of kunnen niet meer dezelfde kwaliteit jeugdzorg blijven bieden.

Het probleem speelt in de zeventien gemeenten in de regio Dordrecht, maar niet alleen daar. In de regio Alkmaar dreigen negen zorginstellingen zich terug te trekken en ook in Limburg groeit het verzet tegen de tarieven.

Prijsonderzoek

De afspraak dat er begin volgend jaar een prijsonderzoek komt heeft de zorgaanbieders rond Dordrecht aan boord gehouden, schrijft RTV Rijnmond. Door die afspraak hebben al honderd zorginstellingen contracten afgesloten met de gemeenten. Daaronder zijn grote aanbieders als de William Schrikker Stichting en het Leger des Heils.

Het Leger des Heils zegt te vertrouwen op de uitkomsten van het prijsbepalend onderzoek. Bestuursvoorzitter Heijdelberg van de William Schrikker Stichting ziet het als een voorbeeldoplossing: "Ik hoop dat de oplossing van Zuid-Holland navolging krijgt in andere delen van het land".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl