Red Bull Content Pool
NOS SportAangepast

Verstappen: tweede rijder bij topteam? Dan zou ik stoppen

Max Verstappen ziet niks in een rol als tweede man bij Mercedes of Ferrari. "Als ik ergens als tweede rijder kom, stop ik liever", zei hij gekscherend in aanloop naar de GP van de Verenigde Staten.

"Zolang Sebastian Vettel en Lewis Hamilton nummer 1 bij Ferrari en Mercedes zijn, is het voor mij lastig daar naartoe te gaan. Twee toppers in een team is link. Dat is met Lewis Hamilton en Fernando Alonso ook flink misgegaan bij McLaren."

EPA
Fernando Alonso (l) en Lewis Hamilton als teamgenoten bij McLaren in 2007

'Pech achter de rug'

Verstappen rijdt tegenwoordig weer vol zelfvertrouwen rond en denkt dat hij alle ellende van dit seizoen voorgoed achter zich heeft gelaten.

"Al die pech van eerder dit seizoen is achter de rug, dat is nu afgesloten. Daar denk ik niet meer aan", aldus de Limburger.

Vooruitblikkend op het raceweekend verwacht Verstappen weinig van de kwalificatie, maar ziet hij wel kansen voor zondag (21.00 uur Nederlandse tijd).

"We zullen in kwalificatie normaal altijd achter Ferrari en Mercedes zitten, maar je kunt hier goed inhalen. Ik hou wel van dit circuit. Zeker die eerste bochtenserie."

Hamilton niet bezig met binnenhalen titel

Lewis Hamilton verwacht niet dat hij zondag al de wereldtitel pakt. "Dat lijkt me onwaarschijnlijk", liet hij tijdens een persconferentie weten. "Ik verwacht niet dat Ferrari weer een heel slecht weekeinde gaat beleven."

Hamilton leidt het WK-klassement met nog vier races te gaan. Hij heeft een voorsprong van 59 punten op Sebastian Vettel en kan de titelstrijd zondag in theorie beslissen. De Brit zegt geen haast te hebben met zijn vierde wereldtitel. "Wanneer het gebeurt, dat maakt me niet zo veel uit. Als ik uiteindelijk maar win."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl