Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten voelt zich thuis op Valderrama en dat blijkt wel

Joost Luiten is prima begonnen aan de Valderrama Masters. De Rotterdammer is met Sergio García, de Masters-winnaar en toernooigastheer, koploper met -5. Pablo Larrazábal en Robert Rock volgen op één slag van de klassementsleiders.

De Nederlander startte op de backnine en dat ging met een birdie en acht keer par vrij aardig. Op de frontnine sloeg hij pas echt toe met maar liefst vijf birdies en slechts één bogey.

Luiten eindigde vorig jaar op dezelfde baan als tweede bij het Spaans Open. Dit seizoen gaat het nog niet best: vorige week eindigde Luiten bij het Italiaanse Open voor de zoveelste keer dit seizoen in de middenmoot. Het kostte hem zelfs zijn plek in de tophonderd, waar hij sinds 2013 onafgebroken in stond.

Zes birdies

Na afloop was hij gefrustreerd over zijn zwakke putts en keek hij vooruit naar de banen van deze week: "Die liggen me goed." En dat bleek wel. Luiten was goed voor een bogey en zes birdies, waarvan vijf op de laatste zeven holes.

Vorig jaar eindigde hij op deze baan als tweede toen het Spaans Open er werd gespeeld. Nog meer dan honderd spelers moeten hun eerste ronde nog voltooien of beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl