NOS NieuwsAangepast

'Grootste Belgische wapendepot amper beveiligd'

Het grootste Belgische wapendepot is amper beveiligd, meldt VTM Nieuws nadat een verslaggever van het programma zonder enige vorm van controle het pand in Luik binnen kon komen.

In de Vlaamse reportage is te zien hoe de journalist aanbelt bij het hek van het depot en zonder enige controle wordt binnengelaten. Ook als verslaggever Faroek Özgünes door het gebouw loopt, blijft hij anoniem. Hij gaat niet naar de plek waar de wapens liggen opgeslagen, omdat dat strafbaar is.

In het wapendepot liggen 10.000 verschillende wapens, van jachtgeweren tot zware automatische oorlogswapens. Het is ook de plek waar alle wapens worden getest die in België zijn geproduceerd of geïmporteerd. Ook verboden en in beslag genomen wapens worden in Luik bewaard.

Volstrekt anoniem

De verslaggever ging op onderzoek uit nadat personeelsleden van het centrum de gebrekkige beveiliging hadden aangekaart bij het Vlaamse nieuwsprogramma. "We zijn nooit geregistreerd en hebben de gebouwen kunnen verlaten zoals we gekomen zijn. Volstrekt anoniem", zegt Özgünes. "Dat roept in tijden van terreur vragen op over de beveiliging van deze wapenopslagplaats."

De waarnemend directeur van het wapendepot zegt tegen de Vlaamse zender dat hij een intern onderzoek is gestart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl