De Nederlandse bobsleeërs hebben een droom: meedoen aan de Olympische Winterspelen van 2018. Met een trainingsstage in het Noorse Lillehammer begon de nieuwe ploeg aan de weg naar Pyeongchang.

De olympische droom van de Nederlandse bobsleeërs

Maandag maakte bondscoach Tom De La Hunty de Nederlandse ploeg bekend: naast piloot Ivo de Bruin en remmer Bror van der Zijde zijn dat Janko Franjic, Jeroen Piek en Dennis Veenker. Van der Zijde boekte de afgelopen seizoenen nog internationale successen met het team van de Zwitser Rico Peter.

De Nederlandse ploeg wil zich met de tweemans- en de viermansbob kwalificeren voor de Olympische Spelen. Vooral kwalificatie met de viermansbob wordt moeilijk. "Het wordt enorm zwaar", aldus bondscoach Tom De La Hunty. "We moeten in het wereldbekerklassement bij de eerste twaalf staan."

De Nederlandse bobsleeploeg tijdens de training ANP

In Lillehammer werd ook de nieuwe bobslee gepresenteerd. "Veel hangt af van de komende weken", aldus De La Hunty. "We moeten het materiaal naar topniveau zien te brengen."

De tweemansbob, met Ivo de Bruin en remmer Bror van der Zijde, heeft de meeste kans om Pyeongchang te halen. "Vanaf de eerste wereldbekerwedstrijd moeten we er staan, alsof we op de Olympische Spelen staan", aldus Van der Zijde. "Iedere wedstrijd telt. We kunnen ons geen fout permitteren."

STER reclame