Barcelona wint ondanks een man minder van Olympiakos

Barcelona zet met tien man Olympiakos opzij

Barcelona heeft ook zijn derde duel in groep D van de Champions League gewonnen. In Nou Camp werd het Griekse Olympiakos Piraeus met 3-1 verslagen.

Dimitris Nikolaou schoot de bal in eigen doel, maar de Grieken kregen vlak voor rust hoop na een rode kaart voor Gerard Piqué. De Spanjaard sloeg de bal in het Griekse doel en kreeg zijn tweede gele kaart.

De man-meer-situatie leverde echter niets op voor Olympiakos. Integendeel, Lionel Messi liet in de 61ste minuut juist uit een vrije trap de 2-0 aantekenen. Het was de honderdste Europese goal voor de Argentijn, die in de Champions League op 97 doelpunten staat.

Toen Lucas Digne met een pegel vlak na Messi's bijdrage voor de 3-0 zorgde, was het duel gespeeld. Nikolaou poetste kort voor tijd zijn fout nog enigszins weg door de 3-1 te maken.

Mandzukic kopt Juve langs Sporting

Juventus-Sporting Portugal, ook in groep D, eindigde in 2-1. Sporting, met de nauwelijks in het stuk voorkomende Bas Dost in de basis, opende de score. Doelman Gianluigi Buffon keerde de inzet van Gelson Martins, waarna Alex Sandro de bal in eigen doel liep.

Een prachtige vrije trap van Miralem Pjanic leverde de 1-1 op en Mario Mandzukic kopte zes minuten voor tijd de 2-1 binnen.