NOS NieuwsAangepast

Agenten 'wegsleepvlucht' United Airlines ontslagen

De rel rond de 'wegsleepvlucht', waarbij een man met geweld uit een toestel van United Airlines werd gehaald omdat het overboekt was, heeft nu geleid tot het ontslag van twee agenten van de luchtvaartpolitie. Twee anderen zijn geschorst.

In april doken beelden op van een man die met geweld uit het toestel op het vliegveld van Chicago werd gezet. Omdat de vlucht overboekt was, had een computer besloten welke passagier van boord moest. David Dao was de dupe, maar was het daar niet mee eens. Door het hardhandige optreden van de beveiligers hield Dao daar twee gebroken tanden, een hersenschudding en een gebroken neus aan over.

De passagier die uit het vliegtuig is gezet

De man klaagde de maatschappij aan en topman Oscar Muñoz van United Airlines bood zijn excuses aan. Muñoz kondigde toen ook een diepgaand onderzoek van de autoriteiten aan.

De resultaten van het onderzoek werden vandaag bekendgemaakt. Daaruit bleek dat meerdere medewerkers zich niet aan de regels hebben gehouden. Sommigen hadden misleidende verklaringen afgelegd en relevante informatie verwijderd uit een verslag van het incident. Ook werd excessief geweld gebruikt bij het voorval, aldus de onderzoekers.

Passagiers van de desbetreffende vlucht kregen allemaal hun geld terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl