De Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen is er weer bij op het prestigieuze Tata Steel Chess.
NOS Sport

Schaaktoppers massaal naar Wijk aan Zee

De tachtigste editie van het internationale Tata Steel-schaaktoernooi belooft op voorhand veel vuurwerk gezien de toppers in het deelnemersveld.

Maar liefst zes spelers uit de mondiale toptien reizen in januari af naar Wijk aan Zee, onder wie titelverdediger Wesley So. Ook de nummer een is van de partij: de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen.

Daarnaast zijn oud-wereldkampioen Viswanathan Anand uit India en de Rus Vladimir Kramnik er ook weer bij. Zij ontbraken een paar jaar op de deelnemerslijst.

Anish Giri

De belangrijkste Nederlandse deelnemer is Anish Giri, die dertiende staat op de wereldranglijst. Hij hoopt de opvolger te worden van Jan Timman die in 1985 de laatste Nederlander was die het prestigieuze schaakevenement op zijn naam schreef.

Het toernooi vindt plaats van 12 tot en met 28 januari. De schakers wijken twee speelrondes uit naar een andere locatie; op woensdag 17 januari naar Beeld en Geluid in Hilversum en op woensdag 24 januari naar het Academiegebouw van de Universiteit van Groningen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl