EPA

De confetti kwam al naar beneden in Oakland, net nadat Kevin Durant de laatste worp van de wedstrijd tussen Golden State Warriors en Houston Rockets voor zijn rekening had genomen. De bal belandde in de basket en het leek erop dat Warriors, titelhouder in de NBA, zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het nippertje had gewonnen.

Maar toen kwam het bericht van de arbitrage: Durant wierp zijn bal pas nadat de buzzer had geklonken. Geen punten dus, waardoor de zege nipt naar Houston Rockets ging (121-122).

Tot aan de slotfase leek er ook niet zoveel aan de hand voor de Warriors: Stephen Curry maakte 22 punten, Kevin Durant kwam tot 20 punten en debutant Nick Young schoot zes driepunters raak om op 23 punten uit te komen. Maar het lukte maar niet om de Rockets af te schudden en in het laatste kwart kwamen de bezoekers uit Houston, mede dankzij James Harden (27 punten) en Eric Gordon (24 punten), nog langszij.

Cavaliers winnen, Hayward breekt enkel

De andere finalist van vorig seizoen won zijn openingswedstrijd wel. In Cleveland werd het 102-99 tussen de Cavaliers en Boston Celtics. De nieuwe sterspeler van de Celtics, Gordon Hayward, brak al na vijf minuten zijn linkerenkel. Na een actie onder de basket kwam hij ongelukkig terecht. Hayward is lange tijd uitgeschakeld.

STER reclame