In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

In hoger beroep zes jaar cel geëist tegen doodrijder A2

Tegen de man die in 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarssen is in hoger beroep zes jaar cel geëist. Naast de gevangenisstraf wil het Openbaar Ministerie ook een rijverbod van 5,5 jaar. Eerder werd de man veroordeeld tot drie jaar cel.

Neil van der L. reed onder invloed van drugs met ruim 200 kilometer per uur in op een auto met daarin een gezin. Een man kwam om het leven. Vijf anderen raakten gewond. Twee kinderen zijn voor de rest van hun leven gehandicapt.

Psychose

Deskundigen stelden vast dat de man op het moment van het ongeluk in een psychose zat door drugs die hij had gebruikt.

Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist, maar de rechtbank gaf een veel lagere straf. Volgens de rechter is de man niet opzettelijk ingereden op de andere auto. Hij heeft diverse keren auto's ontweken en reed op de vluchtstrook om een ongeluk te voorkomen. Toen hij een vangrail wilde ontwijken, botste hij op de auto van het gezin.

Roekeloos rijgedrag

De advocaat-generaal vindt nu dat de man meer te verwijten valt dan waar hij voor is veroordeeld. Er is volgens hem sprake van roekeloos rijgedrag. Daar werd hij niet voor veroordeeld. Volgens de aanklager heeft de bestuurder van de auto niets gedaan om het ongeluk te voorkomen. Hij remde niet en bleef vol gas geven. Het OM vindt daarom dat hij een hogere straf moet krijgen.

De advocaat van de verdachte heeft ook beroep aangetekend, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl