ANP

Tom Dumoulin die de strijd aangaat met Chris Froome bij de Tour de France van 2018. Het is de wens van alle wielerfans en ook de Brit zelf hoopt dat de Nederlander erbij is: "Natuurlijk, prima als hij me uitdaagt."

Froome is lang niet de enige die Dumoulin in de Tour wil hebben. Ook Romain Bardet, Warren Barguil, Robert Gesink, Erik Breukink, maar vooral Tour-baas Christian Prudhomme doen een oproep: "Tom, doe mee!"

Tourbaas doet oproep aan Dumoulin: kom naar de Tour!

Dumoulin nestelde zich dit jaar definitief in de top van het wielrennen door de Giro d'Italia te winnen en werereldkampioen tijdrijden te worden. De Tour de France, de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld, zou dan het volgende doel moeten zijn.

Lastig parcours

Het parcours van de Tour werd vandaag bekendgemaakt en dat viel tegen voor Dumoulin, omdat er maar 31 individuele tijdritkilometers inzitten. Hij zal daarom afwachten wat de Giro en de Vuelta hem volgend jaar te bieden hebben voordat hij beslist welke grote ronde(s) hij rijdt.

Froome, die de laatste drie edities van de Tour won, wil zich graag meten met de Limburger. "De wedstrijd wordt er alleen maar leuker op als er toprenners meedoen. Ik hoop dat hij volgend jaar meerijdt."

Froome en co hopen dat Dumoulin de Tour rijdt

Twee andere kanshebbers, Romain Bardet en Warren Barguil, letten ook op Dumoulin. "Tom heeft alle kwaliteiten om de Tour te winnen. Hij zal een zware concurrent zijn als hij meerijdt", zegt Bardet.

En Barguil, nu nog ploeggenoot, volgend jaar concurrent: "Al die hoogtemeters maken het lastiger voor hem, maar in de Giro wist hij ook wel raad met de bergen. Hij zal het parcours van de Giro afwachten. Als dat veel tijdritten telt, kiest hij daarvoor."

Nederlandse liefhebbers

Ook Robert Gesink en Erik Breukink kijken uit naar een Tour met Dumoulin. "Ik zou hem heel graag in de Tour willen zien. Als wielerliefhebber, maar ook om de controle van Team Sky wat te ontwrichten", aldus Gesink.

Breukink: "In de eerste week heeft hij al voordeel ten opzichte van de kleinere mannetjes in de windetappes. Ik zou het wel aandurven als ik hem was."

Animatie parcours Tour de France 2018 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame