Sven Kramer ANP

Het ging bij de presentatie van de schaatsploeg van Lotto-Jumbo over de Olympische Spelen van komend jaar, over de succesvolle WK afstanden van vorig jaar en over de toekomst van het team.

De ploeg van Jac Orie heeft voor volgend jaar nog geen sponsor en het is nog niet duidelijk of kopman Kramer blijft. Kramer werd deze zomer nadrukkelijk genoemd als boegbeeld van een nieuwe commerciële ploeg die KPN wil opzetten.

Orie: toekomstgeluiden zijn positief

Dinsdagmiddag hield de drievoudig olympisch kampioen zich op de vlakte over zijn toekomst. Kramer: "Ik denk erover na wat ik wil gaan doen en hoe ik het wil gaan doen na de Winterspelen. Ik heb een paar opties. Ik heb gelukkig nog de tijd. Als ik een mooie kans krijg, grijp ik die met beide handen aan. Of ik de intentie heb om bij Lotto te blijven? Dat zou kunnen. Ik ga na de Spelen waarschijnlijk nog een of twee jaar door."

Wat doet Kramer?

Op de vraag of dit de laatste ploegpresentatie van Lotto-Jumbo was, zei Orie: "Ik hoop van niet en verwacht ook van niet. We zijn aan het praten over de toekomst. De geluiden zijn positief."

Of die toekomst met of zonder Kramer is, is dus nog niet duidelijk. Orie houdt in zijn toekomstplannen rekening met allerlei scenario's. "Ik weet niet of Sven weggaat en of KPN een ploeg op gaat zetten. Niks is onmogelijk natuurlijk, maar ik hoop van niet. Ik kan niet kijken waar zij mee bezig zijn. Maar ik weet dat Sven het naar zijn zin heeft en dat hij open, eerlijk en transparant is naar ons. Daar heb ik vertrouwen in."

Wüst geen optie

Hoe het met de toekomst van Ireen Wüst zit, is een stuk duidelijker. Zij moet na de Olympische Spelen in elk geval op zoek naar een nieuwe geldschieter omdat haar huidige er na de Spelen mee stopt. Op de vraag of Wüst na dit seizoen op een telefoontje van Orie kan rekenen, is de schaatscoach duidelijk: "Niets is onmogelijk, maar dat ligt niet in de lijn der verwachting. "

STER reclame