Groenewegen ANP

Ook in China werd de bekendmaking van het Tourparcours nauwlettend in de gaten gehouden. Vanuit het hotel van Lotto-Jumbo, dat daar deze week de Ronde van Guangxi rijdt, klonk er gejuich op bij het zien van de vlakke eerste etappe.

"Voor mij is dat een echt mooi doel: de eerste gele trui", jubelt Dylan Groenewegen via Skype.

De sprinter was dit jaar de beste op de Champs Élysées. Het was zijn eerste etappezege in de Tour en die smaakt naar meer. "Er zijn in totaal zeven kansen voor mij. Daar kijk ik wel naar uit."

Groenewegen wil eerste gele trui

Andere truien lijken nog ver weg voor Groenewegen. "De groene trui? Met Sagan en Matthews heb je twee renners die ook goed in de bergen meekunnen, dus dat wordt lastig voor mij."

Ploegen van acht

Een uitbreiding van de sprinttrein, die dit jaar nog vijf wagonnetjes telde, is niet echt opportuun. "Dat is moeilijk nu de ploegen kleiner zijn." Naast de sprintambities van Groenewegen heeft Lotto-Jumbo namelijk ook nog enkele klimmers binnen de ploeg die zo hun ambities hebben.

Gesink

Één van hen is Robert Gesink. Hij ziet een Tour met veel mogelijkheden. "Maar het is nogal vroeg om ambities te hebben daarvoor of überhaupt plannen te maken voor volgend jaar."

Gesink is nog herstellende van zijn val in de Tour van dit jaar, waarbij hij een breuk opliep in zijn wervelkolom. "Ik heb drie maanden in een corset gezeten, dus de spiertjes zijn aardig lui geworden."

Gesink: nog te vroeg om plannen te maken

Nederlandse winnaar op Alpe d'Huez?

Mocht Gesink deelnemen aan de Tour, dan liggen er fraaie cols op hem te wachten. Aan de Aubisque (etappe 19) heeft hij goede herinneringen. Op de top van die Pyreneeën-col won hij vorig jaar de koninginnenrit in de Vuelta. En Alpe d'Huez (etappe 12) niet te vergeten. "Met wat er nu in Nederland rondrijdt, mogen we serieuze hoop koesteren op weer een Nederlandse winnaar."

STER reclame