Netflix blijft groeien en steekt nóg meer geld in eigen content

Aangepast
AFP

Het blijft erg goed gaan met Netflix. De videodienst kreeg er het afgelopen kwartaal 5,3 miljoen abonnees bij, bijna een miljoen meer dan van tevoren werd verwacht. Vooral buiten de VS blijft het bedrijf hard groeien. Het aandeel van Netflix staat nabeurs op recordhoogte, constateert techsite Recode. Op het moment van schrijven noteert het aandeel 205,30 dollar.

Het videoplatform is van plan volgend jaar maar liefst 8 miljard dollar aan eigen content te produceren. Dat is een miljard meer dan eerder was verteld en bijna net zoveel als de jaaromzet in 2016 (8,3 miljard dollar). Hiervoor gaat het bedrijf opnieuw grote schulden aan. Het platform wil dat zijn aanbod volgend jaar voor de helft uit eigen producties bestaat.

Onafhankelijk

Dit alles moet de afhankelijkheid van andere partijen, met wie licentie-afspraken worden gemaakt om films en series op Netflix te plaatsen, verkleinen. Die licenties lopen namelijk op een gegeven moment af en het is lang niet altijd zeker of zo'n contract wordt verlengd. Door zelf content te laten produceren kan het bedrijf dit meer in eigen hand houden.

Netflix is van plan de 8 miljard deels te gebruiken voor het produceren van 30 nieuwe anime-series en 80 films. Dit alles moet volgend jaar op het platform te zien zijn. De enorme investeringen hebben niet alleen maar voordelen voor klanten. Twee weken geleden maakte het bedrijf bekend de abonnee-prijzen te verhogen. Het meest populaire aanbod wordt een euro duurder.

Weinstein

Topman Reed Hastings ontkende in een conference call met analisten dat het bedrijf geïnteresseerd is in het kopen van Weinstein Co, het productiebedrijf van Harvey Weinstein. De producent is de afgelopen tijd in opspraak geraakt door beschuldigingen over seksuele intimidatie en misbruik.

STER Reclame