Dubbelslag Gesink in Oman

Aangepast op

Robert Gesink heeft de leiding in de Ronde van Oman genomen.

De Rabobank-renner was in de vierde etappe de sterkste in een aankomst bergop. De klimmer droeg de winst op aan zijn vader.

In de finale op de 5,8 kilometer lange klim op de Jabal al Akhdhar (de groene berg) ging Gesink ervandoor en niemand kon de aanval van de klimmer pareren.

De Noor Edvald Boasson Hagen kwam op 0.44 als tweede over de streep.

De Rabo-ploeg heeft nu al drie etappes gewonnen in Oman. Sprinter Theo Bos was de rapste in de eerste en de derde rit. Zaterdag volgt een individuele tijdrit over 18 kilometer met twee klimmetjes.

"Het deed echt pijn"

"Het was niet makkelijk", verklaarde Gesink op de website van de ploeg. "Het deed echt veel pijn. Het is nog vroeg in het seizoen en zo diep gaan ben je dan nog niet gewend. Maar het is fantastisch dat het wel goed uitpakt. Ik had van tevoren gezegd op twee kilometer te zullen gaan en dat heb ik gedaan. Het verliep allemaal zoals we wilden."

Ook ploegleider Nico Verhoeven was uiteraard zeer content. "Robert Gesink, Lars Boom en Maarten Wynants zaten goed voorin toen de slag werd gemaakt. Met drie ritzeges verloopt het tot nu toe erg voorspoedig voor ons."

Gesink gaat er in de tijdrit alles aandoen zijn leiderstrui te verdedigen. "Ik wilde sowieso al volle bak rijden. Nu heb ik ook nog iets te verdedigen." Zondag eindigt de Ronde van Oman.