Brad Jackson, de nieuwe schipper van Team AkzoNobel
NOS SportAangepast

Jackson vervangt schipper Tienpont bij Team AkzoNobel

Brad Jackson is de nieuwe schipper van Team AkzoNobel, dat komende zondag in Alicante begint aan de Volvo Ocean Race. De 49-jarige Nieuw-Zeelander is de opvolger van de Zuid-Hollander Simeon Tienpont, die vrijdag op non-actief werd gezet wegens contractbreuk.

Jackson behoorde al tot de bemanning van de Nederlandse boot. Het wordt zijn eerste avontuur als schipper in de zeilrace om de wereld. Als bemanningslid heeft hij de Volvo Ocean Race al zes keer gezeild. Drie keer zat Jackson aan boord van het winnende jacht.

Contractbreuk

De 35-jarige Tienpont werd door AkzoNobel een dag voor de eerste havenrace in Alicante op non-actief gesteld omdat hij met zijn managementbedrijf STEAM Ocean Racing contractbreuk zou hebben gepleegd. De Nederlander spreekt dat met klem tegen. De afgelopen dagen ontspon zich een welles-nietesspelletje tussen Tienpont en AkzoNobel over wat er nu precies zou zijn voorgevallen.

Tienpont liet eerder vandaag nog via zijn managementbureau weten dat hij hoopte op een oplossing voor het conflict en dat hij ook bereid was om terug te keren als schipper van Team AkzoNobel. Met het benoemen van Jackson als nieuwe schipper lijkt de terugkeer van Tienpont echter uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl