Kloosterboer moet judobond nieuwe successen brengen

time icon Aangepast

Tjaart Kloosterboer wordt de nieuwe directeur topsport van de Nederlandse Judobond (JBN). De Groninger volgt Henry Bonnes op en is aangesteld tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Judo Bond Nederland
@judobond
Tjaart Kloosterboer nieuwe directeur topsport JBN https://t.co/zoectudqYN #JBN
2 jaar geleden

De 70-jarige Kloosterboer was eerder werkzaam bij onder meer de schaatsbond KNSB, het Huis van de Sport Groningen en de roeibond. Hij was in 1988 coach van Yvonne van Gennip, die in Calgary drie olympische titels veroverde.

"De kennis, het enthousiasme en de gedrevenheid van Kloosterboer om het beste uit mensen te willen halen, werkt heel stimulerend", zegt Huub Stammes, algemeen directeur van de judobond. "Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen de judobond een topsportinfrastructuur kan creƫren die topsporters in staat stelt medailles te winnen op de grote titeltoernooien."

Turbulente periode

De vertrekkende Bonnes is drie jaar directeur topsport geweest bij de judobond in een turbulente periode met onder meer het veelbesproken centralisatieproces. In maart vorig jaar legde hij zelfs zijn functie neer na een conflict rond bestuurslid Deborah Gravenstijn. Nadat de oud-judoka was opgestapt, besloot Bonnes enkele dagen later weer terug te keren.

Het is nu aan Kloosterboer om de successen terug te brengen bij de judobond. "Judo is een grote mondiale sport, waarin Nederland heeft bewezen medailleland te zijn bij titeltoernooien", zegt de nieuwe directeur. "Nu het centralisatiemodel staat, is het tijd om de onderliggende topsportprocessen stap voor stap en consequent te verbeteren."

Tjaart Kloosterboer als schaatscoach in 1986 met Ria Visser ANP

STER Reclame