Kampong-aanvoerder Sander de Wijn
NOS SportAangepast

Kampong opnieuw tegen Rot-Weiss Köln in EHL

Bij de loting voor de achtste finales van de Euro Hockey League is landskampioen Kampong gekoppeld aan Rot-Weiss Köln. Rotterdam, gastheer van het vierdaagse evenement waaruit uiteindelijk de vier ploegen komen die doorgaan naar de halve finales in mei, treft ook een Duitse opponent: landskampioen Mannheimer HC.

Tweevoudig EHL-winnaar Bloemendaal, de derde Nederlandse vertegenwoordiger in dit stadium van het Europese clubtoernooi, moet het volgend voorjaar opnemen tegen Dragons uit België.

Vierde keer in vijf jaar

De ontmoeting tussen Kampong en Rot-Weiss is een klassieker aan het worden: het wordt op de EHL-niveau het vierde treffen in vijf jaar tussen beide ploegen.

Vorig seizoen waren de Duitsers in de achtste finales ​met 2-1 te sterk voor de Utrechtse formatie, die als titelverdediger aan de wedstrijd was begonnen. Rot-Weiss stoomde vervolgens door naar de toernooizege door in de finale Oranje-Zwart ​met 3-2 te verschalken.

De wedstrijden in de achtste en kwartfinales in Rotterdam vinden plaats in het paasweekeinde van 30 maart tot en met 2 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl