Napoli-eigenaar Aurelio De Laurentiis (links) en trainer Maurizio Sarri
NOS VoetbalAangepast

Eigenaar Napoli wil 'tweede keus' tegen Manchester City

De eigenaar van Napoli wil dat trainer Maurizio Sarri dinsdag in het Champions League-duel met Manchester City niet zijn beste spelers opstelt. Clubeigenaar Aurelio De Laurentiis vindt dat de topspelers van Napoli rust moet worden gegund voor de competitiewedstrijd van komend weekeinde tegen Internazionale.

"Ik denk dat de spelers met de meeste speelminuten rust moeten krijgen om ze fris te houden", zei De Laurentiis in La Gazzetta dello Sport. "De wedstrijd tegen Internazionale is net zo belangrijk. In Europa hoeven we niet elke wedstrijd te winnen, maar hoeven we ons alleen maar zorgen te maken over het overleven van de groepsfase."

Napoli, in 1990 voor het laatst kampioen van Italië, is na acht speelrondes zonder puntenverlies koploper in de Serie A. Internazionale staat tweede op twee punten achterstand.

Drie toppers van Napoli: Dries Mertens, Marek Hamsik en Lorenzo Insigne

In de Champions League is Napoli nog niet zeker van de volgende ronde: de Italianen hebben na twee duels drie punten, net zoveel als Sjachtar Donetsk, dat dinsdag tegen het nog puntloze Feyenoord speelt. Manchester City leidt de groep met zes punten.

"We moeten alles goed evalueren en kiezen voor de juiste strategie", zei de eigenaar van Napoli verder. "Gelukkig hebben we een trainer die een geweldige strateeg is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl