Justin Turner (m) bezorgt Los Angeles Dodgers de zege
NOS SportAangepast

'Slugger' met rode baard slaat ultieme homerun

Los Angeles Dodgers is hard op weg om voor het eerst sinds 1988 de World Series te bereiken. In de tweede wedstrijd tegen titelhouder Chicago Cubs in de finale van de National League won de ploeg met 4-1.

Justin Turner bezorgde de thuisploeg in de negende inning de winst door de bal met twee man op de honken de tribune in te jagen.

De 'slugger' met de rode baard trad daarmee in de voetsporen van Kirk Gibson, die op de kop af 29 jaar geleden Oakland Athletics in de World Series de das omdeed met een ultieme homerun.

Net als Gibson deed Turner dat met twee man uit. "Ik zag Gibby die homerun maken bij mijn oma thuis. Dat is een van mijn vroegste honkbalherinneringen", grijnsde Turner, destijds nog geen 4 jaar oud.

IJzersterke bullpen

De ijzersterke bullpen van de Dodgers had ook weer een belangrijk aandeel in de overwinning. Nadat die het eerste duel al resoluut had uitgegooid, gaven de pitchers opnieuw niets weg. Curaçaoenaar Kenley Jansen maakte zijn faam als closer in de laatste inning waar met twee keer drie slag.

De Dodgers hebben nu een 2-0 voorsprong in de best-of seven-serie. De komende wedstrijden zijn in Chicago.

Uitslagen en programma finale National League

Los Angeles Dodgers Chicago Cubs 5-2
Los Angeles Dodgers Chicago Cubs 4-1
Chicago Cubs Los Angeles Dodgers 17/10
Chicago Cubs Los Angeles Dodgers 18/10
Chicago Cubs Los Angeles Dodgers 19/10 *
Los Angeles Dodgers Chicago Cubs 21/10 *
Los Angeles Dodgers Chicago Cubs 22/10 *
* indien noodzakelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl