Koen Verweij
NOS SchaatsenAangepast

Verweij geeft Kramer het nakijken

Nog voor het schaatsseizoen officieel is begonnen, heeft Koen Verweij aangetoond terug te zijn in de frontlinie. De wereldkampioen allround van 2014, die de voorbije drie seizoenen moeite had zich volledig op schaatsen te concentreren en daardoor veelal een bijrol vervulde, wist zondag tijdens trainingswedstrijden in Inzell de 1.500 meter op zijn naam te schrijven: 1.44,70.

De 27-jarige Verweij gaf in Inzell Sven Kramer en Jan Blokhuijsen het nakijken. Kramer noteerde met 1.45,59 de tweede tijd, Blokhuijsen werd derde in 1.45,99. Twee weken geleden was Verweij in Inzell ook al de snelste op de mijl. Toen was zijn eindtijd 1.46,25.

Met zijn zege onderstreept Verweij, in 2014 winnaar van olympisch zilver op de 1.500 meter, zijn ambitie komend seizoen weer een prominente rol te spelen op het ijs.

Om die reden sloot hij zich deze zomer aan bij de nationale ploeg van Rusland, waar hij onder zijn oud-trainer Kosta Poltavets en met Denis Joeskov als trainingspartner zijn oude glans hoopt te hervinden.

Verweij groeit en laat zich nu ook in het Russisch gelden

Bij de vrouwen ging de zege in Inzell naar Marrit Leenstra. De Friezin noteerde 1.56,67. Ireen Wüst werd tweede in 1.56,78.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl